FeP 2011.11.18. 16:42

Történelmi siker

A tegnapi napon Magyarország újkori történelmében példátlan sikert ért el az aktuális kormányhatalom: győztesen került ki egy nemzetközi összecsapásból.

Sikeresnek bizonyuló unorthodox gazdaságpolitikánknak, világos, és őszinte politikai kommunikációnknak köszönhetően logikus, és cáfolhatatlan érvrendszerrel alátámasztott gazdasági szabadságharcunk sikeresnek bizonyult: megadásra kényszerítettük az IMF-et.

Mert ne higgye senki, hogy itt mi valakitől is segítséget kértünk. Hiszen olvashattuk, hogy kormányunk részéről felkérést nem kaptak. Itt bizony arról van szó, hogy, amint az Orbán Viktor miniszterelnök a minap bejelentette, újfajta együttműködési megállapodás köttetik a Nemzetközi Valutaalappal.

Ez pedig győzelem, nem is lehet vitás. Majd Orbán bejelenti, hogy soha senki még ilyen feltételekben nem tudott megállapodni az IMF-fel. Gyakorlatilag a Valutaalap átvállalja a magyar államadósság finanszírozását, és mindezért még ők fizetnek nekünk.

Szíjjártó Péter pedig egymás után többször is sajtótájékoztatót tart, hogy sütközhessen kicsit a dicsfényben.

Kósa Lajos ünnepélyesen nem fog nyilatkozni, megmentve ezzel a forintot az újabb, túlzott mértékű, már-már káros erősödéstől.

Nemzeti valutánk rég nem látott erőre kap a svájci frankkal és az euróval szemben is.

Matolcsy György pedig a megállapodás aláírását követő sajtótájékoztatóra vörös szőnyegen fog bevonulni, és séta közben lenézően végigméri korábbi kritikusait, miközben a következő gondolatok cikáznak fényelméjében.

Szó sincs arról, hogy egy teljes évet elcseszett volna a kormány mindenféle dilettáns idétlenkedéssel és különutas durcáskodással! Nem, ehelyett az az igazság, hogy a kormány jó úton járt.

Győzelem, tehát, teljes győzelem!

A bejegyzés trackback címe:

https://treamici.blog.hu/api/trackback/id/tr253394427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása