Balmarhaság az egész. Uhrin Benedeket sem érdemes parodizálni, UP után UP-ként írni meg olyan, mint a lájtkóla, horribile dictu az alkoholmentes sör. Mosolyt erőltetünk magunkra, nem akarjuk a T. Gastgebert megsérteni, de legbelül érezzük: ez bizony az úgy nevezett szargecfos, per definitionem, ab ovo, mit ne mondjak de facto. De hogyan operált a Mester? Először is felvetett egy kommersz, figyelemfelkeltő semmit, majd beleszőtte mondanivalóját, sőt közlendőjét, néha még azt is, ami kikívánkozott belőle, meg ami nem. Engedem, hadd menjen. For ekzempöl:

Felmerült-e már bárkiben, akárkiben, hogy meginna egy Schweppes-et a vékonybélig sminkelt Uma Thurmannal? Naugyehogy. Erősebb hímpéldányok biztos férfibbul lépnének fel, mint a terméknépszerűsítő kisfilmben tálalt ál-karakter, akit szerepe szerint zavar a szitu, mint Matolcsyt az arab számok. Ez utóbbi nagyon igazságtalan részemről, hiszen a Nemzet Jobb Keze éppen a szabadalmi eljárás alatt lévő numberless economyt fejleszti tökélyre. A rendszer működésének alapja: az elhatározás. Számtalan elhatározás eredménye a mai Magyarország (nem-Hungary): itt mindenki többet keres az átlagfizetésnél. 

További elmaradhatatlan Uj-témák: társadalom, tévé, gasztronómia. Ezeket jól összekeverve  (nem felrázva!), nagy adag gúnnyal nyakonöntve, némi neologismussal, ízlés szerint adagolt latin kifejezések feltorlasztásával tálaljuk. Jó étvágyat!


Ebben a faszipántos jólétben két út áll az ember gyermeke előtt. Empirium szerint, neadjisten ex juvantibus a könnyebbiken indul el hazánkfia (:= Nándor), jelentkezik egy valóságshowba. Génállományának megfelelően kedvenc tevékenységeivel foglalkozhat: ül, fekszik, dohányzik, mész híján másokat olt, estére pedig Juan mata részeg. Ha ezt elég magas szinten műveli, egy évig még lovettát, kérót és verdát is kap a segge alá, hogy a villából szabadulva is folytathassa életvitelét a tápláléklánc csúcsa. Ha nem ő a Victor (márpedig nem, hisz Nándor, ugye), még kaphat egy műsort a TangaTV+ csatornán, ahol vagy fajtársaival kell beszélgetni a dubajozás hátulütőiről, vagy növényeket kell rábeszélnie, hogy századmásodpercenkénti 3€-ért (+27% ÁFA, vagy mennyi) telefonáljon be, és fejtse meg a talányt: A_TÓ és 4 kereke van. Segítségül még annyit, gurul. Hogy ajtó? Sajnos most nem sikerült, de már nagyon-nagyon közel járunk a megfejtéshez!


A másik bizony a rögösebb út, melyet mindkét oldalról szegélyez az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága (Ezékiel 25:17 mint az köztudott). Nem, Nándor nem megy el dolgozni. Szokott ő énekelni a zuhany alatt, táncolni a helyi késdobálóban péntek este, sőt egyszer látta Mary Zsuzsi volt férjét is, mikor beadta a zaciba a halott szomszéd néni házában talált Doxát. Megvan benne azikszfaktor. Ha ez nem jön be, tényleg már csak a segély és a rokkantnyugdíj marad. Hősünk tudja, hogy ő nem egy Meat Loafba oltott Michael Jackson (vizuális fantáziálók hátrányban), de még csak nem is Balázs Pali Dupla Kávéja. Ezért elles néhány cheatet a geekektől, first of all optikai tuning. Konditerem, androgének, barnító kulimász, céronaldónyi zselé. Kicsit túl is lőhet a célon, a homoerotikus jelleg inkább előny. Nem baj a nyávogós hang sem, sírhat is kicsit Nánási Pálnénak a backstage-ben. Ettől lesz még hitelesebb, már-már emberi. A kerettörténet, ó, a non plus ultra, a conditio sine qua non! Nem lesz az úgy jó, hogy Nándor vagyok Bélapátfalváról, célom, hogy falunapi haknikból néhány évig jól megéljek. Nem. N'Dee a neve, és az uráli őshazából szökött meg. Családját szovjet katonák és tankok tartják fogva, mi több, rettegésben, elnyomásban, rabszolgasorban. A férfiaknak naponta kell medvékkel gladiátorosat játszani, miközben az asszonyokat vad tajgatöltelékek erőszakolják. Vagy fordítva. Neki úgy sikerült elmenekülnie, hogy három éven keresztül rágcsálta a vasbeton kerítés talapzatát, mire akkora rés keletkezett, hogy két darabban ugyan, de kifért rajta. Újabb két évet gyalogolt, zuzmón és a hegyi kos (!) tején élt, mindezt az idei X-Faktor kedvéért. Célja a világbéke és a Magyar Őshon felszabadítása. Igen, ez az. Már képernyőképes.

Ezúton is elnézést kérek Uj Pétertől, hogy e gyermeteg sorok között az ő neve is megjelent. Szemléletformáló alakjának, újságíró-főszerkesztői mivoltának mementójául ajánlom ezt a posztot, mely korántsem méltó hozzá, mint ahogyan a mai magyar média sem. Várunk vissza!

UPDATE: N'Dee bejutott a második körbe, a Táborba! A Láncfűrész táncdalegyüttes Gyűlöllek! című szerelmes hörgőmetálját olyan érzékien adta elő, hogy a zsűri egyik ámulatból a másikba esett ki-be-ki-be. Geszti látta benne a sztárt, Ferót átitatta a rock'n'roll, Eddáné Keresztes Ildikó tőle szokatlan módon könnyekben tört ki. Csak Malek Juniortól kapott nemet, de csupán jobbító szándékból. Holnap vendég lesz a Reggeliben, majd műsorvezető a Csak Csajokban, Csonka Andrással karöltve. A Fél Kettőben az uráli állapotokról mesél, a Fókusz pedig bemutatja egy megcsalt barátnőjét. A Reflektorban új párjával vesznek egy zsebkutyát, Uma Thurman pedig rendkívüli sajtótájékoztatóján jelzi, szívesen meginna N'Dee-val egy Schweppes-et.

A bejegyzés trackback címe:

https://treamici.blog.hu/api/trackback/id/tr873272664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása